התחלה של גיל המעברררררר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/08/2017 | 04:48 | מאת: מאי

שלום, אני בת 48 ללא כריתת רחם. יש לי סימפטומים קלים של גיל המעבר לא משהו שמטריד אותי יותר מדי כרגע מלבד תחושת חרדה/סטרס בהתייעצות עם הרופא נשים שלי המליץ לי ישר להתחיל עם טיפול הורמונלי מה דעתך מנושא. 1.האם כדאי להתחיל בטיפול הורמונלי למרות שהסימפטומים קלים? 2.האם התחלה של טיפול הורמונלי בעוד מספר שנים מעלה את סיכון לתופעות כמו סרטן ואירוע לבבי? 3. אם כרגע אני לא מרגישה מוכנה להתחיל את הטיפול הורמונלי מה אפשר לקחת כדי לקבל את ההגנה שמספקות ההורמונים נגד אירועים לבביים ודלדול עצם?

מאי שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי מיועד כיום להקלת תסמיני גיל מעבר ואין תכשיר יעיל ממנו לתכלית זאת. הוא גם נותן הגנה מתחלואת לב ואוסטיאופורוזיס. קשה לדרג סבל בהתכתבות ולאור זאת להמליץ על טיפול אך חשוב להבין שאין טיפול אלטרנטיבי המקנה את הגנה משולבת כנ"ל על הלב ועל מע' השלד. בברכה דר' זלוצובר -

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי