טיפול הורמונלי ואוסטופורזיס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/06/2017 | 13:36 | מאת: אפי

דוקטור שלום, אני בת 51, כמעט שנה ללא וסת. נדודי שינה, דיכאון, עייפות וגלי חום. עשיתי לאחרונה בדיקה לצפיפות עצם הבדיקה הראתה שאני בתהליך של אוסטופורזיס. לכן הרופאה ייעצה לי לקחת הורמונים. לאימי יש אוסטופורוזיס גם. עברה סרטן שחלות ואם השנות נוספת והיא נשאית של BRC1 . אני ואחותי עשינו את הבדיקה ונמצנו שאנחנו לא נשאיות. האם אפשר לקחת תחליף הורמונלי ? והאם זה ישפר משמעותית את המצב או שצריך גם מתן תרופה לאוסטופורוזיס. תודה, אפי

אפי שלום ותודה על שאלתך. מקובל וברור שטיפול הורמונלי חילופי יעיל מאד לשיפור בצפיפות העצם ובאישה הסובלת מתסמיני גיל מעבר השימוש בטיפול הגיוני ומומלץ. ניתן כמובן לנסות אופציות לא הורמונליות להקלת תסמיני גיל מעבר אך אז יהיה ככל הנראה צורך בטיפול נפרד לאוסטיאופורוזיס. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי