לד"ר אלי היימן שלום

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

27/05/2013 | 21:51 | מאת: דנה

אבקש לדעת דיעה מקצועית לגביי חבר שלי,אנו בני 24, ולטענתו שמחלת האפילפסיה שלו נעלמה ולא קיימת יותר,המחלה הינה מסוג טוני קלוני,היה לו התקפים גדולים מגיל 15 עד גיל 22, אשר אוזנו עם כדורים ולדעתי שתופעות הלוואי הינן קיימות כגון:נשירת שיער,צלקות בפנים עם בלוטות גדולות בשפה העליונה,ומצבי רוח משתנים. אז אבקש לדעת האם זה נכון שהמחלה נעלמה לו,לטענתו? והאם המחלה במידה וקיימת תימשך לכל החיים עם כדורים? שלדעתי מסתיר ממני. אודה לתשובה מקצועית ממך תודה דנה.

שלום רב קיימת סבירות רבה כי יכלוף , אך קיימת גם אפשרות שלא . קשה לי לענות לך ללא הכרות עם סוג האםילפסיה שיש לו. חשוב להבין עם שינויי מצב הרוח נובעים בגלל התרופות/ נטייה גנטית לכך . במידה ולוקח תרופה שתורמת לכך -- יש מקום להחליפה . כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי אך מעטות גורמות לתופעות לוואי קוסמטיות. העיקרית שבהן היא פניטואין . דםלפט יכול לגרום להאצת נשירה, לרוב הפיך לסיכום- אפילפסיה היא כמו אסטמה.... אפשר לחיות טוב , בזוגיות, להקים משפחה ..... בהצלחה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

29/05/2013 | 13:48 | מאת: דנה

ידוע לי כעת שמחלת אפילפסיה מסוג גראנד מל במתבגרים אינה חולפת אלא מאוזנת לכל החיים, קרי, לקיחת כדורים תמידית עם הקפדה להימנע מטריגרים חיצוניים, לכן בכל שלב בחיים לרבות לדוגמא שילוב עם מחלת סוכרת יכולה לגרום לבעיות בעתיד, יש במשפחתו חולים, על כן, אבקש לדעת האם מחלה כללית זו אינה חולפת אלא מאוזנת תמיד בכדורים? והאם באופן כללי בהתאם לתחילת ההתקפים מגילאים אלו 15-22 ואילך קיים סיכון מוגבר לא להירפא באופן מוחלט? תודה דנה.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים