לא מוצאים פתרון להתקפי האפילפסיה של בני

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/05/2013 | 10:57 | מאת: רונית

שלום, בני בן 7, לפני כ-9 חודשים החלו לו התקפי אפילפסיה, של נטיית הגוף לצד שמאל, זה מתחיל בנטיית העיניים בצורה חדה שמאלה לאחר מכן הראש וכל הגוף. ההתקף אורך בערך 20 שניות, לפעמים הוא אף נופל. ניסינו כבר הרבה תרופות אך לא מוצאים משהו שיעזור לו ואף כמות ההתקפים גדלה מהתקף כל כמה ימים ל-5-7 התקפים ביום. התרופות אותן ניסינו: 1.Lamogine 25 התרופה גרמה לו לאלרגיה מאוד חמורה. 2.דפלפט – לא עזר 3.טגרטול גרם לאלרגיה 4.Ospolot לא עזר 5.Ospolot + levetiracetam לא עזר 6.החל מה-4.5 אנחנו מנסים levetiracetam 1000 מ"ג + 10 מ"ג פריזיום ביום אך בינתיים זה לא עוזר. כמובן שמעבר לבעיה הרפואית זו בעיה חברתית גדולה לילד בכיתה א'. יש לך הצעות נוספות? תודה

שלום רב מטאת הטיפול היא : אפס פרכוסים אפס תופעות לוואי מהטיפול מכסימום איכות חיים . חשוב להבין טוב יותר את הסיבה למחלה של הבן , ולבצע חשיבה מעמיקה מדוע אינו מגיב תוך התייסות לאופי הפרכוסים ולבדיקות העזר השונות ( MRI מוח בפרוטוקול ייחודי לאפיללפסיה, וידאו EEG , לעתים בדיקות נוספות. כל ילד/ה שאינו מגיב ל 2 תרופות אנטי אפילפטיות מתאימות חייב לעבור בירור מעמיק וחשיבה חוזרת . במקרה שלכם - יש מקום לבצע חשיבה חוזרת + להציע דרכי טיפול נוספות בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים