שלום רב

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

23/03/2013 | 23:19 | מאת: דנאי רוש

שלום, אנחנו תלמידות בבית הספר הריאלי העברי בחיפה בכיתה י"ב ואנו לומדות במגמת ביולוגיה רפואית ברמה של חמש יחידות לימוד. אנו עובדות כרגע על עבודת "ביומד" שהיא חלק מחמשת יחידות הלימוד ובמסגרת העבודה נדרשנו לפנות לפורום רפואי בנושא שבו התמקדנו, לשאול שאלות העוסקות בנושא ולקבל עליהן תשובות ממומחים בנושא. הנושא בו בחרנו לעסוק הינו מחלת האפילפסיה. ואלו השאלות שבחרנו לשאול: 1. מדוע לחומצה הולפרואית ישנה השפעה כה משמעותית על הופעת מומים מולדים בעובר? 2. מהי קבוצת הסיכון שסיכוייה לחלות במחלת האפילפסיה הם מהגבוהים ביותר? 3. באיזה סוג של אפילפסיה הטיפול הוא מורכב יותר; אפילפסיה מוקדית או כללית? 4. מהו סוג התרופות היעיל ביותר להתקפים ומדוע (מבחינת מנגנון פעולה)? אנו מודות לכם מאוד על שיתוף הפעולה ועל זמנכם. לינאור אטליס ודנאי רוש.

שלום רב 1. מדוע לחומצה הולפרואית ישנה השפעה כה משמעותית על הופעת מומים מולדים בעובר? לא לגמרי ברור. למרבטית התרופפות השפעה שלילית על התפחות העובר , לחומצה ולפורית יותר. 2. מהי קבוצת הסיכון שסיכוייה לחלות במחלת האפילפסיה הם מהגבוהים ביותר? אפילפסיה היא סימפטום, הגורם החשוב ביותר שקובע את הפרוגנוזה והסיכון לאפילפסיה היא הסיבה ( איטיולוגיה) ישנם תסמונות גנטיות מסויימות בהם ישנה שכיחות גבוהה ביותר של אפילפסיה היכולה להתחיל כבר ברחם או בימים/שבועות /חודשים לאחר הלידה . 3. באיזה סוג של אפילפסיה הטיפול הוא מורכב יותר; אפילפסיה מוקדית או כללית? היות והסיבה העיקרית הקובעת את הפרוגנוזה היא הסיבה הראשונית, אםילפסיה מוקדית לעתים קשה יותר לאיזון. 4. מהו סוג התרופות היעיל ביותר להתקפים ומדוע (מבחינת מנגנון פעולה)? מרבית התרופות יעילות באופן די דומה , השוני הגדול בינהן הוא בפרופיל תופעות הלוואי, דבר שחשוב לא פחות מיעילות התרופה. המטרה היא לטפל בילד /מבוגר בכללותו ולא רק בפרכוס.... אתן מוזמנות לבוא ולבקר בהמחלקה לנוירולוגית ילדים באסף הרופא , אשמח להיפגש איתכן אז ולענות על כל השאלות. לתאום פנינה 089779165 חג שמח ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים