שאלה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/01/2013 | 09:29 | מאת: יוליה

בני בן 7 ,שנתיים היה מטופל בדפילפט עקב אפילפסיה מסוג אפסנס ולאחר 5 חודשים ללא תרופה בוצעה בדיקת EEG לפניי כשבוע. תוצאות הבדיקה: תאור:תרשים ערנות ושינה טבעית-שיתוף פעולה תקין. במהלך התרשים-נרשמת פעילות רקע אחורית מעט בלתי סדירה סדירה וסימטרית המורכבת ממגלי אלפא בתדירות 9-10 מ/ש מעורבים בגלי תטא בודדים במשרעת בינונית. פעילות זו נחסמת היטב בפקיחת עיניים. באיזורים הקדמיים-נרשמת בעיקר פעילות תטא ובטא מהירה במשרעת נמוכה. בשינה-חלה האטה והשטחה בתרשים. כמו כן נרשמו גלי ורטקס וכישורי שינה באיזוריים הקדמיים והמרכזיים. בכניסה לשינה-נרשמים גם גלים היפנגוגיים היפרסינכרוניים בודדים. במהלך התרשים-נרשמת פעם אחת התפרצויות קצרצרות של גלים איטיים מלווים זיזים רודימנטריים. בגירוי אור-הולכה פוטית תקינה. בנישום יתר-אי סדירות והאטה קלה בתרשים. סיכום:תרשים-גבולי בשל התפרצות בודדת חשודה כאפילפטיפורמית בתרשים הקודם מינואר 2011 הופיעו במהלך התרשים מספר התפרצויות מסוג זה. השאלה שלי: האם יש סיכוי שההתקפים יחזרו? האם כדאי להתחיל שוב בטיפול תרופתי? מה הפירוש לתרשים גבולי?

שלום רב ניראה כי המחלה חלפה... סביר לניח כי לא תחזור... בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים