טיקים ואפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/12/2012 | 20:56 | מאת: איריס

בני בן 6, ניצל בנס מאנצפליטיס לפני כשנתיים,כיום החלו טיקים כבר כחודשיים בפה כמין פיהוק שמתגבר לפני השינה בעיקר או בצפיה בטלויזיה או מחשב.בבדיקת eeg נמסר שהתגלתה אפילפסיה מסוג ספציפי שההתקפים שלה עלולים להתרחש בעת השינה בעיקר. אנו חוששים,מה לעשות אם קורה התקף כזה בשינה ?,נודה לך אם תיתן לנו יותר מידע על סוג זה של אפילפסיה. נאמר לנו שהטיקים אינם קשורים לאפילפסיה,אך מה ניתן לעשות כדי שהטיקים יפסקו ??!! וממה הם נובעים ??! תודה מראש.

שלום רב לפני שקובעים כי מדובר בטיקים או באפילפסיה יש לבצ בדיקת EEG , רצוי וידאו EEG על מנת " לתפוס" את אות תנועות -תופעת , ולראות בו זמנית מה קרה ב EEG . הפרעה ב EG אינה עשה אבחנה של אפילפסחיה. לכ 3% מהאוכלוביה הרעה בEEG ועל כן החלק הקלני ( אפיון התופעה הקלינית ) הוא קריטי לאבחנה. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים