שימוש בתרופה DEPALET

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/12/2012 | 20:27 | מאת: חיה

שלום וברכה שאלתי מופנית לד"ר אלי היימן .בני בן 11 אובחן כסובל בפיגור קל ADHD וכן סובל מגימגום.ברצוני לציין כי הילד מקבל זמן רב רייטלין LA 30 .לפני כחודשיים עקב התנהגות מסכנת והתפרעות .קיבל תרופה בשם RESPOND לאחר כחודש וחצי באמצע שינה התחיל לפרכס וזו הייתה פעם ראשונה בחייו. [הוא כמובן אושפז ל-3 ימים]בבדיקת EEG הבדיקה יצאה לא תקינה-אפליפטית.התרופה [RESPOND]הופסקה מיד בהוראת הרופא.בבדיקת MRI לאחר חודש הבדיקה יצאה תקין .לפני שבועיים בדיקה של EEG יצאה שוב אפילפטית.הפסיכיאטרית המטפלת בו רוצה לתת לו DEPALEPT שכפי שהבנתי היא נגד פירכוסים וכן להרגעה.הפסכיאטרית רוצה לתת לו תרופה זו יותר עקב בעיית ההתנהגות המסוכנת ולא כל כך עבור הפירכוס שהיה חד פעמי .מתוך נסיון של התרופות שקיבל ANTOMIN וכן NOIPITIL היו תופעות לוואי -ולכן אני חוששת מאד מהתרופה החדשה שרוצים לתת לו מאז אותו פירכוס זה לא חזר שנית.אשמח מאד לחוות דעתך בנידון. כמו כן אנו שוקלים לתת לילד פעם נוספת ריטליןשל 10 מ"ג בשעה 15:00 לאחר שהתרופה של הבוקר השפעתה פגה? בתודה וברכה רבה אמא

שלום רב להבנתי הדבר החשוב ביותר בטיפול אצל בנך הוא : 1.להבין את בעיית ההתנהגות שלו ולטל בה בצורה כוללנית . 2.במידה וקיימת הרפעת קשב, לטפל בה בצורה מיטבית. ואם צריך , גם בשימוש בתרופות משפרות קשב. 3.פרכוס בודד אינו עושה אבחנה של אפילפסיה( לפחות 2 פרכוסים) . פסיכאטרים משתמשים יותר ויותר בתרופות אנטי אפילפית, דגפלפט היא אחת מאותן תרופות , לה יש השפעה מייצבת מצב רוח. כמו לכול תרופה, גם לתרופה זו יכולות להיות תופעות לוואי ולכן חשוב להיות קשוב, אך אין זו סיבה להימנע מכך במידה והפסיכאטר.ית המפטל/ת חושבים כי יכולה לסייע. כמובן שבידה ויופיעו תופעות לוואי , התרופה תופסק. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים