אפילפסיה שפירה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/11/2012 | 23:11 | מאת: אמא דואגת

שלום, בני בן 9.5. ביצענו לו אבחון ללקויות למידה ונמצא שיש לו בעיה בדליית מילים. המליצו לנו לעשות EEG ואז אובחן שיש לו אפילפסיה שפירה לאחר ביצוע EEG. נכון להיום לא היו לו התקפים והבדיקה הנוירולוגית נמצאה תקינה. הסבירו לי שההתקפים יכולים להיות בד"כ בשעות ההתעוררות בבוקר מוקדם. למרות שהבדיקה הנוירולוגית נמצאה תקינה המליצו לעשות MRI מוח. שאלותי: 1- מדוע נדרש MRI אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה וב EEG נמצא שזה שפיר? 2- היום כשהלך לישון והתחיל להירדם, הוא קרא לי 2 דקות אח"כ ואמר לי שחלם חלום שהוא נופל ופתאום הוא התעורר ושזה היה מוזר. שאלתי אם חלם חלום כזה עוד פעמים בעבר ואמר שכן. האם יכול להיות שיש קשר והוא חווה "נפילה" שקשורה למחלת הנפילה? אם כן, אתה יכול להסביר לי מה בדיוק הוא מרגיש ואיך אני אמורה לפעול במקרים כאלה? ללכת לרופא? אני נורא מבולבלת ודואגת. אודה מאוד לתשובה.

שלופ רב 1.את צודקת ,בשל הסיכון הנמוך כי קיימת הפרעה מקודית במסנה של המוח הגורמת להפרעה החשמלית , הרופא המפנה רוצה להיות בטוח כין אים בעיה כזו. 2.זוהי תלונה הקשורה בכניסה לשינה, והיא נורמלית. אין קקשר למחלת האפילפסיה. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים