פירכוסים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

19/07/2015 | 22:28 | מאת: פירכוס

מה הסיכוי שליד עם היפסריתמיה שהגיבה מיד לטיפול תרופתי ישאר עם פיגור שכלי?

שלום רב. תסמונת ווסט , אשר תרשים ה EEG הלא תקין המאפיין את התסמונת ניקרה איפסאריטמיה, יכולה להתחלק ל 2 קבוצות גדולות . הקבוצה הראשונה ה"אידיופטית" כוללת תינוקות שהתפתחות באופן תקין לפני התחלת המחלה, הבדיקה שלהם תקינה, הבירור הרפואי כולל MRI ובדיקות נוספות תקין. תינוקות אלו לרוב יהיו תקינים . הקבוצה היותר מדאיגה היא אותם תנוקות שההתפתחות שלהם טרם התחלת המחלה האפילפטית לא הייתה תקינה, או שבמסגרת הבירור נמצאה סיבה ידועה הידועה כגורמת לתסמונת. כאן הסיכון לפגיעה קוגנטיבית גבוה יותר , כתלות בגורם למחלה( תסמונת גנטית, חור חמצן ודם בלידה וכו' ) בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים