אפילפסיה, דפלפט והפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/08/2012 | 14:08 | מאת: אא

שלום דוקטור, בני בן ה-3.5 סובל מאפילפסיה ומטופל בתרופות: דפלפט ווימפאט לאחרונה נכנס לגן עירייה ושם דווח מהימים הראשונים על התנהגות תזיזתית ועל הפרעה בקשב. הבנתי שיש תופעות כאלה לנוטלי דפלפט. שאלתי האם יש איך לעזור לשפר את ההתנהגות בו בעת נטילת התרופה? וכן בני היה קשה מאוד לאיזון תרופתי (כ-10 תרופות נוסו- זאת בעקבות רגישויות לכמה תרופות) אך כיום הוא מאוזן 100% כשנה עם הורדת מינונים. האם לפי נסיונך יש סיכוי שיוכלו להוריד לחלוטין את התרופות או שהאפילפסיה בכל מקרה נחשבת לעמידה?

שלום רב מטרת הטיפול בילד או בוגר עם אפילפסיה היא : 1. מצב ללא פרכוסים . 2.מיעוט תופעות לוואי 3. מיצוי תפקוד, התפתחות , איכות חיים. במקרה שלכם, הייתי בהחל מנסה להפחית בהדרגה את מינון הדפלפט ( אכן בילדים קטנים יכול לגרום לאי שקט ניכר) . יש אלרטנטיבות , התפקוד של הילד אינו פחות חשוב מאיזון הפרכוסים. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים