התקפי אפילפסיה בעבר הרחוק לפני כ 20 שנה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/06/2012 | 09:16 | מאת: בת

שלום רב, רציתי להתייעץ בנוגע לסוגיה הבאה: בעברי חוויתי התקפי אפילפסיה, הייתי תחת מעקב קבוע של נוירולוג + טיפול תרופתי בהתאם (בגיל 8-9 שנים). מאז לא חוויתי (טפו טפו טפו) שום התקף או משהו בסגנון הזה. לא קיבלתי מאז שום טיפול תרופתי. ובפעם האחרונה שביקרתי אצל נוירולוג בתור ילדה, הוא אף הצהיר ואמר שהמצב הוא תקין ושלא אמורה לחזור הבעיה בעתיד. שזה נורמלי לחלוטין. (בגיל 9). עובדתית - עברו כ 20 שנה. אני היום בת 29. האם אין התיישנות רפואית? ברגע שהייתה אבחנה שאמרה שהכל תקין ולאור העובדה שעברו כבר איני מבינה מדוע רופאים מתעקשים להזכיר ולהעלות נושא זה בכל פעם כאשר יש צורך לחתום לי על מסמכים ואישורים רפואיים. זה אינו חלק מחיי. אשמח לדעתך ותגובתך, המשך יום נפלא,

שלופ רב את צודקת מאוד , את החלמת ממחלת האפלפסיה. עלייך להבין כי כרופא העומד לאשר לדוגמא לאדם לנהוג או להטיס מטוס או לצלול, או לקבל תרופות מסויימות( לעתים תרופות היכולות להוריד את הסף לפרכוסים) לדעת האם בעברו של האדם שמולו אפילפסיה, ומה הסיכוי שאפילפסיה זו תחזור? במידה וקיים סיכוי שתחזור, האם היא עלולה להזיק/לסכן את המטופל או אנשים אחרים בסיבבתו. למזלך ולשימחתינו מרבית האפילפסיות בגיל הילדות חולפות ולא חוזרות.... אך ישנם גם יוצאים מן הכלל וחשוב לזהות אותם. בבברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים