השפעה של חום על חולה אפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

05/12/2018 | 09:01 | מאת: אודליה

יש לי אפילפסיה ובמהלך ההריון היה לי התקף אחד בחודש חמישי (לא מאוזנת). לביתי בת ה- 6 היו שלושה פרכוסי חום בסביבות גיל שנה. לפני כחצי שנה החלו "ניתוקים" של כדקה עד שתיים. לפני שלושה חודשים היה לה ניתוק ולאחר כרבע שעה היו לה "טיקים" שהתפתחו לפרכוס בצד אחד. בעקבות אותו אירוע היא החלה להיות מטופלת בטגרטול. היו לה מדי פעם "אאורות" אבל ללא ניתוק או פרכוס. לפני כחודש היא החלה לפרכס ובמקביל העלו לה את מינון הטגרטול. הפרכוסים הם כמה פעמים בשבוע ולעיתים פעמיים ביום. לאחר שהנוירולוגית הבינה שהפרכוסים האחרונים הם בשני צידי הגוף החלנו להוריד את מינון הטגרטול ובמקביל לקחת קפרה מיום ראשון האחרון עם העלאה הדרגתית כל שבוע. היום עלה לה החום והיה לה פרכוס בשבע בבוקר ועוד אחד כשעה וחצי מאוחר יותר. האם חום גבוה מהווה "טריגר" לפרכוסים או יתכן כי הירידה במינון של הטגרטול במקביל להתחלה של נטילת תרופה חדשה תגרום לתכיפות גבוהה יותר של פרכוסים בזמן הקרוב?

שלום רב חום בהחלט מהווה טראיגר לפרכוסים בחוליי אפילםסיה בדומה לחסך שינה. מהסיפור שאת מספרת , ניראה נכון לעבור לקפרה ולהפסיק טיפול בטגרול חשוב לעקוב ולוודא שאכן אין יותר ניתוקים בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים