התעלפות בבוקר וניתוק

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

22/11/2018 | 11:42 | מאת: שרית

שלום וברכה! ברצוני לשאול לבתי בת 14 לפני חודש וחצי כמה בבוקר להתארגן לבית ספר נכנסה לאבמבטיה ונפלה בבום בעלי שמעה אותה ורץ לחדר אמבטיה וראה שהיא על הריצפה רועדת כל גופה ומנותקת אם עיניים פתוחות ונשימה כבדה בערך 2 דקןת 3 לא זוכרת כי גם אני הייתי באירוע כי הוא צעק וכל הבית קם רציתי אליה ואמרתי את שמה והיא לא הגיבה נשמה בכבדות ושפתיים הכיחלו לה כמעט וגם אני התעלפתי מרוב פחד הזמנו מד"א עד שהם הגיעו היא התעוררה כל הסיפור בערך 3 דקות 4 לא זוכרת בדיוק זה היה טראומההה ענקית מד"א בדיקו אותה ואמרו ללכת לבית חולים לעשות בדיקות נירולוג בדק אותה אמר שאולי זה אפילפסיה נעורים כי אמרה לו שכמה ימים לפני גם רעדה בידיים כל בוקר שהייתה כמה היו לה כמו קפיצות שרירים כאלה אמרה שזה כבר שבועיים כך כל בוקר ולא שיתפה אותנו אמרה שלא התחייסה לזה באותו לילה ישנה מאוחר בערך 2 לפנות בוקר וכמה ב6 וחצי עכשיו היא סובלת מחרדות פומביה מכל דבר גופני מפחדת וישר לחץ נוראי והיא בטיפול פסכטלוגי ללא תרופות מה שכן לוקחת כל לילה מלוטנין טבעי שקונים מחו"ל זה הנטרופט נתן לה היינו גם אצל פסיאטר שאמר גם לתת מלטונין באותו ערב לקחה 2 כדורים בגלל שלא ישנה טוב בגלל החרדות ואז כמה ב6וחצי בבוקר וזה מה שקרה אנחנו לאחר בדיקת eeg ןהיא יצאה ברוך ה" תקינה עדיין פוחדים שיש חחש לאפלפסיה נעורים כי לפני שבוע גם היה קפיצות שרירים בבוקר קיצור חודש וחצי אני בפחד היום ונוראה בודקת איך היא נושמת בלילה מסתכלת עליה מתה מפחד אין לי חיים כמובן ישנה איתי אתמול שקיבלתי את התשובה שזה תקין התחלתי לנשום עד לשבוע הבאה למפגש אם הנירולוג שאלתי מה אתה אומר שאני ינשום קצת יותר טוב הנירולוג בבית חולים אמר לבדוק גם אקו לב וגם הולטר כי לפני 3 שנים היה גם הפרעת קצב בבדיקה ממש לקראת הסוף שבא לסיים את הבדיקה פתאום נהיה הפרעת קצב ושלח אותו להולטר ובדיקת מאמץ ולהיות במעק אנחנו כל שנה במעקב זהוא בגדול כל הסיפור יכול להיות שהכל כאן מורכב אשמח לעזרא אתמול קיבלנו תשובה בדיקת eeg הבידקה בעירנות ובשיתוף פעולה תקין . רקע סדיר סימטרי.מורכב מפעילות אלפא 10 מ/ש הנחסמת בפיקחת עיניים אין שינוי בנישום יתר ולא בגירוי אור. לסיכום. תרשים תקין

שלום רב לצערי קשה מאוד לבצע אבחנה בדרך זו ,אין תחליף לשבת ולהקשיב לסיפור האירוע , הרקע , ואז לעשות חשיבה בברכה ד"ר אלי הימן

28/11/2018 | 14:42 | מאת: שרית

שלום וברכה היום היינו אצל נירולוג ואמר בדיקת eeg תקינה אמרנו לו שבבוקר יש עוד קפיצות לא כל יום אמר שהוא רוצה לעשות בדיקה בשניה על הבוקר עדיין מפחיד אותי יש מצב שזה אפליפסיה מאוד חרדה תודה רבההה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים