אפילפסיה ניתוקית לילדה בת 5

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

04/09/2017 | 23:01 | מאת: א.

בתי בת 5 אובחנה אפילפסיה ניתוקית לפני כחודשיים. והומלץ על טיפול בזרונטין. כמעט ולא נצפים התקפי ניתוק מאז אבל עדיין קיימת עייפות וחולשה . האם הזרונטין נחשבת לתרופה יעילה לדעתך. והאם העייפות והחולשה אמורים לחלוף? מהקשת המלצה לרופא נוירולוג ילדים שמתמחה באפילפסיה ניתוקית . תודה אמא לא שקטה

שלום רב זרונטין נחשבת תרופה מתאימה.... העייפות אמורה לחלוף בטווח של עד חודש יש לעקוב אחר EEG ולוודא שאכן הניתוקים חולפים גם "חיצונית" וגם ב EEG . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלה לנוירולוגית ילדים ואפילפסיה מרכז רפואי אסף הרופא

12/09/2017 | 12:06 | מאת: א

הבוקר נמסר לי שהחברה הפסיקה לשווק את התרופה זרונטין ושיש תרופה גנרית אחרת בשם פטינימיד. השאלה למה? והאם זה אמור להדאיג . דווקא בדיוק שהילדה התרגלה ונעלמו תופעות הלוואי והתקפי הניתוק. ממש מאכזב ומכעיס וכל כך לא מתאים כרגע לשנות תרופה. מה עושים ??? האם הפסקת השיווק הכוונה גם להפסקת הייצור? והאם הפסקת השיווק לקופה הכוונה הפסקת השיווק בכלל בכל הקופות בארץ?

שלום רב התרופה חייבת להיות זמינה בארץ בכל קופות החולים . לרוב , לא צריכה להיות בעיה עם התרופה הגנרית בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים