נפיחות עצירויות וגזים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

17/12/2016 | 20:46 | מאת: חדוה

אני בת 50 וסובלת שנים מעליות ומורדות בתחושה לא נעימה בבטן. אני נבדקתי אצל גסטרולוג והתגלה שאני רגישה ללקטוז. מאז אני מקפידה לא לאכול מוצרי גבינה ושותה חלב דל לקטוז. עדיין אני סובלת מגזים ונפיחות חזקה בבטן מידי יום החל משעות הצהריים. אני עושה ספורט ומשתדלת לאכול מאכלים בריאים ולשתות הרבה מים. לפני כחודשיים המצב התדרדר והתגברו לי כאבי הבטן העליונה, הגזים התגברו והעצירויות נהפכו לקשות יותר. טופלתי אצל מרפאה ברפואה סינית שכלל דיקור ,תמציות, וכדורי אומגה 3 וכורוכמין. המצב היה סטטי ואף לא הרגשתי שיפור. אני ממש לא יודעת מה לעשות אחרי כל כך הרבה נסיונות אשמח לשמוע כיון להקלה ולהתנהלות תקינה. תודה

חדוה שלום, ראשית, ציינת שאובחנה אצלך אי סבילות ללקטוז, אך אינני יודעת אילו בדיקות נוספות ביצעת. כלומר, בפירוש יכול להיות מצב לפיו במקביל לאי סבילות ללקטוז קיימת אצלך רגישות/ אי סבילות נוספת שאינך מודעת אליה. שנית, לדברייך עיקר הגזים והנפיחות מופיעים משעות הצהריים. יכולים להיות לכך מספר הסברים כמו פער גדול בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים שלך, ארוחת הצהריים גדולה מידי, או שמשהו בארוחת הצהריים מהווה בעיה כמו לדוגמה אם את נוהגת לאכול בצהריים סלט גדול, קטניות או מאכלים מטוגנים ושומניים במיוחד. שלישית, את מעידה על עצמך שאת אוכלת מאכלים בריאים. במצב של מעי רגיז, פעמים רבות מאכלים הנחשבים בריאים לכלל האוכלוסייה כמו מאכלים העשירים בסיבים תזונתיים, הם קשים יותר לעיכול ועשויים לעודד יצירת גזים וכאבי בטן. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שתבחן אתך אילו שינויים ניתן לבצע בתפריטך על מנת להביא לשיפור הרצוי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי