שיעול וכחכוח לאחר אוכל

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

15/11/2016 | 10:56 | מאת: אריאל

שלום אני סובל מאוד משיעול וכיחכוח לאחר אוכל. השיעול מתמשך בין שעה לשעתיים עד שמפסיק. מאוד מפריע לי השיעול הזה.. מה זה יכול להיות הנסיבות של השיעול לאחר האוכל?. (אני חייל)

אריאל שלום, אינני יודעת מה הסיבה לתופעה אותה אתה מתאר ואני ממליצה לך לפנות לבירור רפואי. יחד עם זאת, ציינת שאתה חייל ואולי יש מקום לברר במקביל האם התנהגות האכילה שלך מעודדת את התופעה. לדוגמה, האם אתה אוכל מאוד מהר? האם אתה אוכל בנחת או תוך כדי התעסקות בדברים אחרים? האם אתה מקפיד ללעוס היטב? האם אתה מקפיד לשתות מספיק? עד כמה אתה פעיל מיד לאחר האכילה? וכדומה. כל הדברים האלה עשויים להיות בעלי השפעה. עד לבירור הרפואי הייתי במקביל ממליצה לך לאכול פחות אוכל יבש או קריספי ויותר אוכל רך/ מחיתי ומבושל היטב (במידת האפשר). כמו כן, ייתכן שמציצת קוביית קרח לפני הארוחות תוכל גם כן לסייע למצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי