בדיקות דם לרגישות מזון

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

05/11/2016 | 11:03 | מאת: שואל

שלום רב, אני לפני התייעצות עם דיאטנית קלינית על מנת לבנות תפריט עקב רגישויות שונות למזון. לאחרונה נתקלתי בפרסומים של מעבדה המבצעת בדיקת רגישות למזון ( 90 עד 200 מזונות) בבדיקת נוגדנים בדם. בדיקה יקרה אך אם מהימנה יכולה לעזור מאוד. האם בדיקה זו מוכרת? ואם כן נראה שעדיפה אל דיאטות אלימינציה שאני שנתיים מנסה לאזן... אשמח לחוות דעת. תודה!

שלום רב, ציינת בשאלתך שאתה סובל מרגישויות למזון אך לא ציינת אילו רגישויות. אם אני מבינה את דבריך נכון, הבדיקה אותה אתה שוקל לבצע היא בדיקה של נוגדנים, קרי תגובה של המערכת החיסונית. בד"כ ברגישויות של מערכת העיכול לא מדובר בתגובה אימונית ולכן על פניו בדיקה זו לא נראית לי נחוצה. אינני יודעת ממה אתה סובל או כיצד זה בא לידי ביטוי אך לרוב ביצוע נכון ומבוקר של דיאטות אלימינציה יכולות בפירוש להיות מועילות. גם דיאטות אלימינציה (והחזרת המזונות לתפריט לאחר מכן) יכולות להיעשות במספר דרכים. אין לך מה להפסיד מלנסות לפנות לדיאטנית עם התמחות בתחום הגסטרו אשר תייעץ לך מה החלופות הטיפוליות העומדות לרשותך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי