מה עושים במצב של מעי רגיז??

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

03/11/2016 | 13:45 | מאת: רן

שלום רב, בחודש האחרון אני סובל מכאבי בטן ושלשולים. עם הזמן התווספו גם המון גזים, צרבות, כאבים באזור הבטן ומעליה ומדי פעם קצת קשיי נשימה. בשלב הראשוני של הכאבים עשיתי בדיקות דם וצואה - יצאו תקינות. הייתי אצל גאסטרואנטרולוג. הוא ראה את התוצאות של הבדיקות ואמר לי שהמצב בסדר, וכנראה מדובר במעי רגיז. הוא אמר לי לנסות לא לאכול שבועיים מוצרי חלב.. לא עזר, ואז נתן לי כדורים של "קולוטאל" ואמר לי להמשיך לאכול כרגיל ולקחת כדור כ20 דקות לפני ארוחה, 3 פעמים ביום. הבעיה שאחרי יומיים של שימוש בכדורים, אני לא מרגיש שינוי משמעותי. קשה לי לאכול, קשה לי לתפקד, הגזים נהיו יותר חזקים ועדיין יש בחילות. לא יודע מה לעשות. לא יודע מה לאכול. אשמח לכל עזרה אפשרית. תודה

רן שלום, יכולות להיות מגוון סיבות לכלל התסמינים שאתה חווה. אשמח לספק לך מספר הנחיות כלליות להקלה על בחילות וגזים אך אני חושבת שאין מנוס מהתייעצות בפרטנית עם דיאטנית גסטרו אשר תבצע בירור מעמיק של הרגלי האכילה שלך ותייעץ לך אילו שינויים עליך לבצע. כמובן שזאת יש לבצע במקביל ולא כתחליף לבירור הרפואי. אם כן, במטרה להקל על בחילות יש להימנע מארוחות גדולות ויצירת פערים גדולים בין הארוחות. כמו כן יש להימנע/ לצמצם מאכלים עתירי שומן כמו מאכלים מטוגנים, בורקסים, מלאווח, פיצה, דברי מתיקה שומניים, גבינות עתירות שומן ואפילו שימוש מרובה בטחינה או שמן זית. באשר לגזים, גם כאן ההמלצות הנ"ל מתאימות ובנוסף יש להיזהר מקטניות וירקות המגבירים ייצור גזים במערכת העיכול כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי