מעי רגיז לפני בדיקת קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

27/06/2016 | 19:20 | מאת: מימי

שלום רב ,בת 49 , מעי רגיז מאז ומתמיד , התופעות הוחמרו עם גיל המעבר והרופא הפנה אותי לקולונסקופיה , הבנתי מההנחיות שעלי להימנע מאכילת פירות ,ירקות וסיביים תזונתיים 3 ימים לפני הבדיקה , אני לא נוגעת במוצרי חלב למעט גבינה צהובה שמנה , אין לי מושג מה כן מותר לי לאכול , אשמח לעיצה , בנוסף אני מנסה לשנות את התזונה כדי להקל על עצמי אבל לא מוצאת פתרון מעשי לאורך זמן , מן הסתם עלי לפנות לדיאטנית אבל לפני כן אשמח להנחיה כללית ,תודה רבה רבה וסליחה על האורך

שלום רב, לפני בדיקת הקולונוסקופיה (עד יום לפני) את יכולה לאכול לחם לבן, קורנפלקס צהוב פשוט, פסטה, פתיתים, אורז לבן, תפו"א קלוף, בשר בקר, עוף, דגים, ביצים, גבינה צהובה (אם את לא צורכת מוצרי חלב אחרים). אם את מחפשת ממרחים את יכולה להשתמש לדוגמה בסלט טחינה קנוי, סלטי ביצים או טונה, חמאת בוטנים וכדומה. באשר לשאלתך השניה, אין הנחייה כללית של עשה/ אל תעשה. השאיפה היא כמובן למצוא את הגורמ/ים הבעיתיים ולהוציא אותם מהתפריט. פעמים רבים אנשים מבצעים באופן עצמאי תהליכים של ניסוי וטעיה אשר מצד אחד משאירים אותם יותר מבולבלים, ומצד שני גורמים להימנעות מוגזמת ומיותרת ממאכלים מסויימים או אף קבוצות מאכלים שלמות. מהסיבה הזאת אין באמת קיצורי דרך או הנחיות כלליות וקיימת חשיבות רבה לבירור והתאמה אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי