תורשתיות מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

02/07/2012 | 11:41 | מאת: הסובל

שלום לך, ראשית, תודה לך על התשובות המפורטות והמקצועיות. מעניין לקרוא. רציתי לשאול אם בעיות מעי רגיז הן תורשתיות? שני ההורים שלי סובלים מבעיות במעי וגם אני. האם גם מחלות מעי כגון דלקות הן תורשתיות?

שלום רב, אני שמחה לשמוע שאתה מגלה עניין בפורום ומודה לך על דבריך. מעי רגיז ומחלות מעי דלקתיות כמו קרוהן וקוליטיס הם שני דברים שונים מאוד. במחלות מעי דלקתיות ללא ספק קיים מרכיב גנטי. באשר למעי רגיז, המרכיז הגנטי בתסמונת עדיין לא ברור לגמרי, אך יש לקחת בחשבון שבתא המשפחתי קיימים גורמים נוספים שיכולים להשפיע על הופעת התסמונת כמו הרגלי אכילה דומים, מרכיבים נפשיים כמו לחץ וכדומה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי