סתירה בין התשובות בפורום.

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

24/01/2016 | 09:39 | מאת: ריקי

שלום רב! אתמול קיבלתי צשובה באתר זה מהרופא הגסטרו - ד"ר קרטר אשר ענה לי שטיפול בSIBO הינו באנטיביוטיקה ולא על ידי הדייטה. אומנם טופלתי בריפאקסימין ולה הרגשתי שום הטבה. כי יש לי עצירות ולא שילשול. איך אני יכולה להבין את הסתירה בתשובות? אולי הרופא אינו מעודכן בעיניין? בכבוד, ריקי.

ריקי שלום, קיים דמיון רב בין סימפטומים של מעי רגיז לסימפטומים של SIBO. הטיפול ב- SIBO אכן הנו טיפול אנטיביוטי. יחד עם זאת, מכיוון שאינני יודעת האם הסיבה לסימפטומים היא רק ריבוי החיידקים או שמא מדובר בשילוב של גורמים נוספים, ניתן לנסות לבצע שינויים תזונתיים במטרה להביא להקלה בסימפטומים. הייתי ממליצה לך לפעול בהתאם להנחיות הרופא ובהתאם להשפעת הטיפול על הסימפטומים להחליט האם יש מקום לבצע גם שינוי תזונתי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי