פרוביוטיקה – מחריפה או מונעת שלשולים?

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

20/10/2015 | 06:29 | מאת: מישהי

שלום רב. בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מקלקולי קיבה (הרבה יציאות ביום, חלקן מימיות). לצערי הזנחתי את העניין, אך בכוונתי לבקש מרופא המשפחה את כל הבדיקות האפשריות. ברור לי שאבחון הבעיה ופתרונה עשויים לקחת זמן, כך שבינתיים אני מנסה למצוא פתרונות ביניים שקצת יקלו עליי (מאז שהחלה הבעיה, אני ממעטת במוצרי חלב, בקטניות ובסיבים תזונתיים). קראתי ברשת שפרוביוטיקה עשויה לסייע. מצד שני, כשאני אוכלת יוגורט (שבו יש חיידקים פרוביוטיים) אני נתקפת בשלשול. לכן רציתי לדעת האם במקרה שלי הפרוביוטיקה לא תחמיר את המצב במקום לסייע? תודה מראש.

שלום רב, שימוש בפרוביוטיקה לא תחריף לך את השלשולים אך גם אינני בטוחה שהיא בהכרח תעזור. אני מתרשמת משאלתך שיוגורט נתפס בעינייך כמקור היחיד לחיידקים פרוביוטיים, אך ניתן לצרוך פרוביוטיקה גם בצורה של תוספים. במידה וקיימת אצלך אי סבילות ללקטוז ייתכן ויוגורט לא יטיב עמך, אבל הסיבה לא תהיה הפרוביוטיקה שביוגורט אלא תכולת הלקטוז שבו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

21/10/2015 | 07:43 | מאת: מישהי

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי