קקאו ושוקולד וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

25/07/2015 | 10:00 | מאת: אנונימי

שלום רב, מזה שנה אני מאובחן כסובל מ IBS לפני כחודשיים לאחר בדיקת נשיפה נמצא כי קיימת אי סבילות ללקטוז, לפיכך עברתי לדיאטה מתאימה. לאחרונה מצאתי כי כל אימת שאני אוכל שוקולד\ עוגה על בסיס קקאו או שוקולד יש אי נוחות בבטן, מלאות ונפיחות האם תופעה זו מוכרת? האם מוכרת תופעה של אי סבילות לקקאו?

שלום רב, שוקולד חלב ושוקולד לבן מכילים לקטוז, כך שבמידה והרגישות שלך ללקטוז גבוהה ייתכן שזה מקור הבעיה. יחד עם זאת, שוקולד ועוגות שוקולד הם מאכלים שגם עשירים בשומן. ריבוי שומנים עשוי אף הוא להחריף סימפטומים של מעי רגיז. מהניסיון שלי, פעמים רבות מעי רגיז מתאפיין ביותר מרק אי סבילות ללקטוז, ולכן ייתכן ויש מקום לבחון רכיבים נוספים בתפריט שלך על מנת למנוע סימפטומים נוספים במידה וקיימים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי