גרעפסים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

19/11/2014 | 20:38 | מאת: נועה

שלום רב, אני בת 28, בריאה. כבר שלוש שנים שאני סובלת מבעיית גרעפסים. זה מגיע בתקופות, אבל כשזה מגיע, זה גרעפסים במהלך כך היום, ללא הפסקה, גם האוכל עולה לפעמים יחד עם הגרעפס. זה ממש מטריד אותי וזה גם לא נעים. אני לא לועסת מסטיקים, לא שותה מוגז. מה אפשר לעשות כדי שזה יפסק?

נועה שלום, אינני יודעת ממה נובעים הגרפסים אצלך וכדאי לך לפנות לגסטרואנטרולוג על מנת לבדוק את העניין. יחד עם זאת, קיימים מגוון שינויים תזונתיים אותם ניתן לנסות על מנת לשפר את מצבך. אחד הגורמים התזונתיים המשמעותיים ביותר לגרפסים הוא שומן. שומן מעכב את פינוי הקיבה כך שמזון וגזים עשויים להישאר בה זמן רב יותר, ובמקביל מרפה את הסוגר שאמור למנוע מהם לעלות חזרה דרך הושט. מסיבה זו, שינוי תזונתי ראשון הינו הפחתה של צריכת השומנים בתפריט היומי. מדובר על סוגי השומן השונים החל ממזונות מטוגנים ודברי מתיקה וכלה בטחינה ושמן זית. במקביל, תמיד ניתן להיעזר בדיאטנית גסטרו לבחינת הרגלי האכילה שלך וביצוע מגוון השינויים המתאימים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי