תופעת גזים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

13/06/2012 | 22:59 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 57 וכמה שנים סובלת מתופעת גזים שיכולים למרר את החיים בעיקר כשנמצאים מחוץ לבית. אין לי שום סימן אחר, לא כאבי בטן לא בחילות אלא רק גזים אחרי כל מאכל שאוכלת. קניתי כדורים בשביל למנוע את התופעה אבל ללא הצלחה יתרה. אני מקנאה באלו שבגילי, חופשיים לאכול כל מאכל ללא שום תופעת לוואי . אני אוכלת הרבה עגבניות בצהריים, גמבה בלילה, שני פירות ביום וגם קטניות (לא יום, יום) . שמתי לב שלא משנה מה אני אוכלת, כל מאכל גורם לי לאותה תופעה. קשה לי לוותר על המאכלים המסוימים האלו כי אחרת אפסיק לאכול ירקות, פירות וקטניות. יש לך אולי עצה ? רב תודות !

שלום רב, פעמים רבות אנו אוכלים מאכלים מסויימים מתוך ידיעה שהם יעשו לנו גזים או כאבי בטן אך בכל זאת אנו בוחרים לאכול אותם. מבין דוגמאות המאכלים שהבאת קטניות ללא ספק עושות גזים, במקרה של אי סבילות לפרוקטוז (סוכר הפירות) גם פירות יכולים לעודד יצירת גזים (אחדים יותר מאחרים) ובחלק מהמקרים של מעי רגיז גם לגמבה ולעגבניות יש את אותו האפקט. על מנת לראות אם אכן ירקות ופירות אלה יוצרים את בעיית הגזים שאת מתארת, הייתי ממליצה לך לנסות להוציא אותם מהתפריט כדי לראות אם אכן קיימת הקלה ולאחר מכן להוסיפם לתפריט בהדרגה בכמויות קטנות הפזורות על פני היום. במידה והם אכן גורמי הבעיה, עדיף יהיה להחליף פירות וירקות אלה באחרים עם נטיה פחותה ליצירת גזים. דבר נוסף שאת יכולה לעשות זה לנסות ולהשתמש בזרעי קימל שיכולים להקל על הגזים. ניתן להוסיף אותם למאכלים שלך או לחלופין, להשרות כף של זרעי קימל במים חמים ולשתות את הנוזל. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

19/06/2012 | 19:10 | מאת: רונית

שלום, מניסיון אישי, אני בת 40, וכל מה שאכלתי גרם לי לגאזים (ועוד תופעות לוואי). התחלתי להתעניין ולקרוא והגעתי למשהו שכלל לא חשדתי בו וזה רגישות לגלוטן. אם את אוכלת מאכלים כמו לחם ושאר מאפים ואפילו רוטב סויה שמכיל חיטה ולפיכך: גלוטן, יכול שזה מה שגורם לגאזים. חס וחלילה התגובה הזו יכולה להגיע ממחלת הצליאק( שהיא אי סבילות לגלוטן). אני ממליצה לגשת לרופא לבדוק אפשרות זו לפני שאת מפסיקה לאכול גלוטן אחרת הבדיקות לא כל כך מגלות את הצליאק אם קיים. לעיתים עקב הבעייה עם הגלוטן הגוף גם מגיב לא טוב למוצרים עם לקטוז- סוכר החלב ואז גם מוצרי חלב יעשו לך גאזים ותופעות לוואי. זאת מפני שבצליאק המעי נפגע ואיתו גם אנזים פירוק סוכר החלב נפגע. מקווה שזה עוזר לעוד כיוון לבדיקה. אבל הכי חשוב זה קודם להיבדק ולא להפסיק לאכול את הגלוטן מהסיבות שהזכרתי. בהצלחה ולבריאות.

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי