פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

01/10/2014 | 06:33 | מאת: רון

הבנתי שפרוביוטיקה יכולה לעזור אבל איך יודעים מה לקחת? מדובר במוצרים יקרים להחריד וכל אחד עם מינון שונה וחידקים שונים. איך יודעים מה המינון שצריך כדי שזה בכלל יהיה אפקטיבי ולא שסתם זורקים כסף ואותה שאלה לגבי סוגי הזנים. בנוסף כמה שמן יש לתת לזה כדי לדעת אים יש אפקט או שזה מיותר?

רון שלום, אמנם לעיתים נטילת פרוביוטיקה יכולה להקל על סימפטומים של מעי רגיז, אך לא הייתי בוחרת בה ככלי טיפולי ראשון. מכיוון שקיימים שינויים תזונתיים והתנהגותיים רבים בעלי השפעה פוטנציאלית משמעותית על מערכת העיכול, לא הייתי מחפשת פתרון קסם, דוגמת פרוביוטיקה. מסיבה זו, ועל מנת שלא "תזרוק כסף", אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבירור אמיתי של מצבך וביצוע השינויים הנחוצים בתפריטתך. באשר לזמן, מינון וסוג פרוביוטיקה, אין לכך המלצה גורפת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי