אוכל עולה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

22/03/2014 | 23:41 | מאת: אורית

לא יודעת אם אני בפורום הנכון התלוננתי בפני רופא על בחילות ואוכל שעולה ( גרעפסים בכמויות) עשיתי גסטרוסקופיה ויצא תקין מה עוד עליי לעשות??

אורית שלום, הייתי בחופשה ועל כן אני מתנצלת על תגובתי המאוחרת. בחילה וגרפסים עשויים להיות תוצאה של הרגלי אכילה לקויים או תזונה טעונת שיפור. בתור התחלה הייתי ממליצה לך להימנע ממשקאות מוגזים ולנסות להפריד בין שתיה לאכילה. חשוב שתקפידי ללעוס את המזון היטב ולאכול בנחת. בנוסף, גודל ארוחות ותדירותן משפיעות גם כן על מערכת העיכול ולכן מומלץ להקפיד על ארוחות ומסודרות הפרוסות על פני היום. באשר לתזונה עצמה, מזון עתיר שומן מעכב את פינוי הקיבה ויכול להחריף הרגשה של בחילה או גרפסים. היזהרי ממזון מטוגן או שימוש מרובה בשמן, חמאה, טחינה וכדומה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי