תזונה נכונה למעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

02/03/2014 | 16:42 | מאת: אורית

עקב מחסור חמור בזמן לא הלכתי לגסטרואנטרולוג לאיבחון מעי רגיז, אל מכיוון שבן דודי סובל ממעי רגיז וכן כל התסמינים שלי מתאימים- אני רוצה להתחיל להקפיד על תזונה מתאימה לסובלים ממעי רגיז. אצלי זה מתבטא בכאבי בטן חדים ופתאומיים המכריחים אותי לרוץ מיד לשירותים ולשלשל. לעיתים אין תחושה של ריקון לאחר היציאה ואכן אני צריכה לחזור לשירותים לאחר כחצי שעה פלוס מינוס. השלשולים מגיעים לסירוגין כשכל אפיזודה אורכת כשלושה חודשים ובין אפיזודה לאפיזודה חולפים חודש-חודשיים (שבה לעיתים אני סובלת מעצירות- לא כאבים, אבל יכולה להגיע יציאה רק פעם בשבוע)

אורית שלום, ההתייחסות התזונתית לשלשולים שונה מזו של עצירות. קיימות לא מעט שאלות משלימות העשויות לשפוך מעט אור על הפתרון למצבך. דוגמאות לשאלות אלה הינן: האם אותן אפיזודות קשורות בלחצים או מתחים בפן האישי, המקצועי וכדומה? כיצד היו הרגלי היציאה שלך לפני תחילת הבעיה? האם את נוטה להתאפק כאשר את מחוץ לבית? אני מציעה לך למצוא את הזמן ללכת הן לגסטרואנטרולוג והן לדיאטנית המתעסקת בתחום. לא הייתי רוצה שתבצעי צמצומים מיותרים בתפריטך (או שתפעלי בהתאם להנחיות שניתנו לבן דודך) מבלי להבין לעומק מה גורם לבעיה אצלך. בתור התחלה אני ממליצה לך להסתכל לא רק על מה שאת אוכלת אלא גם על מתי, היכן ואיך נראות הארוחות שלך. החשיבות של אכילה רגועה וארוחות מסודרות, פעמים רבות לא יורדת מחשיבותו של סוג המזון הנאכל. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי