אכילת קטניות וסיבים מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

04/05/2024 | 15:50 | מאת: משה

שלום הבנתי שאכילה מרובה של סיבים תזונתיים, וקטניות , מוצרי חלב ,פיקות וירקות ,וכו גורמת לתסמינים של מעי רגיל למי שאובחן ורציתי לדעת האם חייב לוותר עליהם בתפריט? לדעתי חבל כי יש להם יותר יתרונות מחסרונות ואם המחיר זה קצת כאבי בטן זה שווה השאלה האם יש מניעה בריאותית במקרה הזה להפסיק לאכול אותם?

משה שלום, כל אותם מאכלים שציינת עשויים לגרום לתסמינים אך אין הכוונה להימנע מצריכתם. בתור התחלה לא כל הפירות והירקות זהים, כמו גם לא כל מוצרי החלב. מעבר לכך יש גם עניין כמותי ולא רק איכותי. אחת הדיאטות המקובלות למעי רגיש נקראית דיאטה דלת פודמאפ אשר נועדה להביא להטבה בתסמינים ולזהות אילו מזונות בעייתיים. אני ממליצה לך לקרוא קצת על הדיאטה באתר שלי ולפנות לדיאטנית גסטרו לסייע ללוות אותך בתהליך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי