האם יש לי מעי רגיז?

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

20/02/2014 | 19:04 | מאת: טל

אין לי כאבי בטן וגם לא שלשולים או עצירות. רק בטן שמתנפחת מאוד בערך מכל דבר שאני אוכלת. האם אני עומדת בקריטריונים של מעי רגיז?

טל שלום, האבחנה של מעי רגיז ניתנת אך ורק ע"י גסטרואנטרולוג. יחד עם זאת, בין אם את מוגדרת כבעלת מעי רגיז ובין אם לא, אין סיבה שתסבלי מנפיחות בטנית. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך ובמקביל לפנות לדיאטנית שתתאים לך תפריט שמטרתו הקלה על תחושת הנפיחות. בינתיים הייתי מקפידה על אכילה מסודרת ונמנעת מאכילת קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולרבי. אלה מהווים רק חלק ממגוון רחב של מזונות שעשויים להשפיע על נפיחות בהתאם לרגישות האישית של כל אדם ואדם. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי