לקיחת כדורי קולוטאל

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

10/06/2023 | 10:41 | מאת: נמרוד

שלום רב, אני סובל מכאבי בטן,גזים ויציאות לא תקינות זמן רב. רופא המשפחה אמר לי שזה מעי רגיל ואמר לי להתחיל לקחת 2 כדורי קולוטאל בוקר ו 2 בערב. ראשית, מה דעתך? שנית, האם לקיחת כדורי קולוטאל באופן קבוע לא עלול לפגוע בתפקודי כליות, כבד וכו? שלישית, האם ניתן לפטור את הבעיה על ידי תזונה? אם כן כיצד? תודה רבה מראש

היי נמרוד, הטיפול העיקרי במעי רגיש הוא טיפול תזונתי. אני ממליצה לך לקרוא קצת על הנושא בכלל ועל דיאטה דלת פודמאפ בפרט באתר שלי ואתה יכול לקרוא גם חוות דעת של אנשים שעברו את התהליך. קולוטאל יכול לעזור בחלק מהמקרים אבל בתור דיאטנית המתעסקת בתחום מערכת העיכול אני באופן טבעי ממליצה לכל הפחות לנסות לפתור/ להקל על הבעיה תזונתית. באשר להשלכות הטיפול התרופתי זאת כבר שאלה לרופא המטפל. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי