ריפלוקס והרגשת חומציות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

22/01/2023 | 10:26 | מאת: נתנאלה

אני סובלת מריפלוקס ונוצר מצב שבו מעט מהמזון בקיבה עולה חזרה אל חלל הפה. שמתי לב שהנוזל או המזון שעולים אל הפה הם מאוד מאוד חומציים וגורמים לתחושת צריבה חריפה בפה. האם חומציות ברמה הזו זה נורמלי או שזה מצביע על כך שיש יותר מדי חומצה בקיבה? תודה רבה.

נתנאלה שלום, ראשית עליך לפנות לבירור רפואי וקבלת טיפול בהתאם לצורך. ברמה התזונתית בתור התחלה הייתי מקפידה לאכול ארוחות קטנות ולא שומניות או מטוגנות. בנוסף יש להימנע מפעילות גופנית או שכיבה בסמוך לאכילה ולהימנע ממשקאות מוגזים. במקביל לבירור הרפואי יש מקום להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לקבל הנחיות מותאמות אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי