חשש למעי רגיז (אולי זה אליקובקטור)

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

10/01/2023 | 00:26 | מאת: פ

אני בת 25 ולפני שנה התחלתי לקבל תחושה לא טובה בבטן וכמויות של גזים כל הזמן אז הפסקתי את הקמח לבן ועברתי לקמח כוסמין לבן אחרי כמה חודשים עוד פעם כל התסמינים חזרו אז הציעו לי להפסיק את הגלוטן אכלתי דברים רק בלי גלוטן אחרי חצי שנה עוד פעם חזר ובאמת כבר לא ידעתי מה לעשות אז הלכתי לבדיקה אצל רופא פרטי והוא אמר להפסיק לגמרי את כל הקמחים זה עזר לחודש ועוד פעם עכשיו כשאני אוכלת ארוחה גם לפני וגם אחרי בקיצור כל היום זה ממש מפריע לי עם כל התחושות של האי נעימות בטן , גזים , עצירות ושלשול וכמובן אני מתעייפת מהכל מהר ואני כבר לא יודעת מה לעשות אם זה אני מנסה לשנות תפריטים ובינתיים כלום לא עוזר אולי לך יהיה רעיון מה אני יכולה לעשות שיעזור לי אולי גם תדעי מה בעצם הבעיה מעי רגיז או משהו אחר !

שלום רב, בתור התחלה אבחנה של מעי רגיש ניתנת ע"י רופא. במידה והשלמת את הבירור הרפואי ונשללו בעיות רפואיות ניתן לפנות לטיפול תזונתי. הדיאטה המקובלת היום לטיפול במעי רגיש/ תסמיני מערכת העיכול בהתאם לתיאור שלך היא דיאטה דלת פודמאפ. אני ממליצה לך לקרוא על דיאטה זו באתר שלי ולמצוא דיאטנית שמומחית בתחום על מנת שתסייע לך בביצוע הדיאטה וזיהוי הגורמים התזונתיים מהם יש להימנע. יש לי ניסיון נהדר עם הדיאטה הזו ואני מאמינה שהיא תוכל להקנות לך הטבה משמעותית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי