רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

24/12/2022 | 12:12 | מאת: גלעד

שלום אני בן 54. ידוע על מעי רגיש. כמו כן רגיש ללקטוז וכבר שנים נמנע מזה. אני רוצה לחזור לנסות מוצרי חלב. רציתי לשאול. אם נניח אני רוצה לשתות חצי כוס מילק שייק או חצי כוס חלב. כמה זמן לפני תחילת השתיה צריך לקחת את הכדור אנזים לקטאז כדי שיעזור הכי טוב? או לקחת אותו תוך כדי שתיה? תודה רבה

גלעד שלום, ראשית אם הכוונה היא לבחון האם אתה רגיש ללקטוז או באיזו מידה אתה רגיש ללקטוז, הייתי מתחילה עם מאכלים שפחות עשירים בלקטוז. אני ממליצה לך להתחיל מקוטג ויוגורט, לעבור לגבינות רכות ורק לאחר מכן למילק שייק או חלב ניגר. באשר לאנזים לקטאז, מומלץ לקחת ממש לפני צריכת מוצר החלב. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי