תוספת מלטודקסטרין

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

08/12/2022 | 14:15 | מאת: אבישי

שלום אני בן 58 ירדתי מאוד במשקל אחרי ניתוח ואחכ בעיות במערכת העיכול. מנסה בכל הכח לעלות. דיאטנית אמרה לי שאני יכול לשפוך קצת מלטודקסטרין על האוכל. רציתי לשאול האם מלטודקסטרין זה יותר בריא מאשר סתם סוכר לבן? או שזה אותה רמה של בריאות וזה בעצם סתם עוד סוכר? אם זה סתם עוד סוכר האם זזמנית להוסיף עוד כפיות סוכר לשתיה החמה מקביל לתוספת מלטודקסטרין לאוכל? תודה

אבישי שלום, מלטודקסטרין הוא רב סוכר ואילו סוכר לבן הוא דו סוכר. רשמית מלטודקסטרין אולי קצת יותר "בריא" אבל מדובר בהבדלים יחסית זניחים. באשר לשאלתך לגבי כפית סוכר בתה מול מלטודקסטרין התשובה תלויה בכמות בה תשתמש. לצורך הבהרה, כפית סוכר שוווה לכ- 20 קלוריות כך שלא ממנה תבוא הישועה בכל הנוגע לעליה במשקל. אין לי כמעט פרטים על מצבך אך אני ממליצה לך לחזור ולהתייעץ עם הדיאטנית לגבי אמצעים נוספים לעליה במשקל, כולל דגש על צריכת חלבונים (בהנחה והמקרה הספציפי שלך לא מאפשר זאת). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי