סיבו

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

21/05/2022 | 19:44 | מאת: הדר

שלום אובחנתי לאחרונה עם סיבו. לוקחת לורמקס ונאומיצין. 1-האם רצוי לשלב תזונה (רק בטיפול) או שהכדורים מספיקים? 2-אני נמנעת כרגע כמה שיותר מפחמימות למען הטיפול -איזה מתוק אפשרי לאכול ? תודה

הדר שלום, אני מניחה שהאבחנה של SIBO הגיעה בעקבות תלונות של מערכת העיכול. ברמת העיקרון הטיפול שאת מקבלת אכן מתאים למצבך. העניין הוא שההטבה לאחר הטיפול לא תמיד נמשכת לאורך זמן. הטיפול התרופתי למעשה "מטפל" בבעיה (בחיידקים) בעוד הטיפול התזונתי יכול לכל היותר לסייע בהקלה על התסמינים. אותם חיידקים ניזונים מרכיבים מסויימים בתזונה שלנו ולכן צמצום צריכתם בתזונה עשויה בתמורה להקל על התסמינים. הרעיון אינו להימנע מפחמימות אלא להעדיף פחמימות ספציפיות. לשאלתך בעניין המתוקים אפשר לצרוך סוכר לבן, סירופ מייפל טבעי, קונפיטורת תות, שורת שוקולד מריר וכדומה. אני מציעה לך לסיים את הטיפול התרופתי ולאחר מכן במידת הצורך לפנות לדיאטנית גסטרו לחידוד ההתאמות התזונתיות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי