מעי רגיש............

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

19/05/2022 | 17:06 | מאת: מרינה

שלום, אני סובלת ממעי רגיז בערך 3 שנים, מאובחנת שנה בערך. אני משתדלת לחיות לפי דיאטת פודמאפ מלבד הגלוטן שכבר הבנתי שאינו מזיק לי . הייתה תקופה שלקחתי ליברקס אך לא הייתה הקלה משמעותית. בדיעבד יכול להיות שזה בגלל שבאותה תקופה גם היה לי חיידק מסוג אמבה. אני עדיין סובלת מכאבי בטן, שלשולים בעיקר. משלבת קפה נטול קפאין עם חלב דל לקטוז למרות שלפי הדיאטה אסור נטול קפאין לא חושבת שזה מה שמשפיע עליי. אני מאמינה שהרגישות שלי גבוהה מאד מאחר והכאבי בטן קיימים כל הזמן. גם אם לא כאב חריף תמיד יש לי אי נוחות, רחשים, תחושה של נוזליות שמגרדת את דפנות הבטן שלי ובאופן כללי זה פשוט משפיע על החיים שלי. הייתי כבר אצל רופא גסטרו, שבדקו שאין לי מחלה כלשהי אלא כנראה שזה באמת ibs הלכתי גם לדיאטנית שמלבד לומר לי לבצע דיאטת פודמאפ לא נתנה לי כלים נוספים להתמודדות. מה את ממליצה לי לעשות? האם כדאי לחזור לכדורים ? ובאופן כללי המלצה להקלה ביום יום תעניק לי קצת נחת (:

מרינה שלום, ציינת בשאלתך שאת מבצעת את דיאטת הפודמאפ מלבד גלוטן שלדבריך "הבנת שאינו מזיק לך". מנגד את מדווחת על כאבי בטן על בסיס יומיומי. ראשית, אחדד שאחת מהקבוצות שמרכיבות את הפודמאפ היא פרוקטנים ופעמים רבות מבלבלים בינה לבין גלוטן. שנית, אם את עדיין סובלת מתסמינים כיצד את יודעת שאין לך בעיה עם גלוטן (או פרוקטנים)? שלישית, מהניסיון שלי מטופלים שמגיעים אלי כבר על הדיאטה עושים הרבה טעויות שהם כלל אינם מודעים אליהן כך שייתכן ויש מקום לבחון את אופן ההתנהלות שלך במסגרת דיאטה דלת הפודמאפ. רביעית, גם מעבר לדיאטה עצמה קיימים עקרונות תזונתיים שיש להתנהל לפיהם, לדוגמה צ'יפס דל פומאפ אבל לא טוב למעי רגיש. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו המבינה בתחום שתוכל להנחות וללוות אותך כמו שצריך עד להטבה והשלמת הבירור התזונתי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

26/05/2022 | 15:03 | מאת: מרינה

אוקיי תודה אורלי אחפש דיאטנית גסטרו (זה מקצוע ספציפי שאני צריכה לדייק אותו בחיפוש דיאטנים? תודה רבה!

היי מרינה, כן, חשוב לוודא שמדובר בדיאטנית גסטרו שמבינה בדיאטת הפודמאפ ולא דיאטנית כללית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי