שני דברים שאולי קשורים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

09/01/2014 | 02:03 | מאת: שלום

שלום אורלי. בן 37 בריא בדרך כלל. מזה כחודשיים ואולי יותר משהו השתבש אצלי, לא שנתי משהו בתפריט, לא התחלתי ליטול תרופה שהיא, ולא השתנה מצב רוחי (אולי קצת בגלל העניין הנוכחי:), בחודשים האחרונים אני מרגיש שכל מה שאני אוכל נשאר בבטן (מתנפח), גם העליתי במשקל בשנים האחרונות, ובטני הולכת ותופחת מיום ליום, (כולל קרס) אבל כל זה משהוא אחד. הדבר השני הוא שבזמן האחרון אני סובל מכאבי בטן דחופים, כגון דקירות, שריפה, לחצים (לפעמים עולים ומתרחבים לאזור החזה), כל זאת בעיקר לאחר ארוחות תלוי בארוחות, זמן מה לאחר הארוחה, שהתחיל להציק העניין היה מתחיל לכאוב לאחר 3 ואפילו 4 שעות לאחר הארוחה, ובתקופה האחרונה כמעט מיד אחרי., חוץ מזה אין תופעות אחרות כגון; בחילות הקאות שלשולים ועצירות. לשם כך בצעתי בדיקת אולטרה סאונד מקיפה (התחלתי בזאת) לכל אזור הבטן ולא נמצא דבר. מה את חושבת, ממליצה, מציעה, כמו כן מה יכול לעזור? האם יכול להיות שאני מתחיל לסבול ממעי רגיז, או ניתן לשלול זאת בשל בדיקת ה-US. מצטער על גודל הפנייה, אבל ממש חשובה לי, אין לי עם מי להתייעץ. תודה מראש וסופש נעים!!

שלום רב, ראשית, אני רוצה להבחין בין עלייתך במשקל לבין הנפיחות וכאבי הבטן אותם אתה מתאר. אני בטוחה שקיימת סיבה לעלייה במשקלך ושהיא אינה מיוחסת רק לעלייה בגיל (כמו שרבים אוהבים לחשוב). אני לא יכולה לקבוע משאלתך אם מדובר במעי רגיז ובכל מקרה רק גסטרואנטרולוג קובע אבחנה זו. יחד עם זאת, תופעות מערכת העיכול בכלל ומעי רגיז בפרט יכולות להתחיל "משום מקום" כך שעצם העובדה שלא שינית את תפריטך לא בהכרח מעידה על דבר. בתור התחלה הייתי ממליצה לך להקפיד על ארוחות מסודרות ופזורות על פני היום. חשוב לאכול ברוגע ובנחת (לא לחטוף או לאכול "על הדרך") וכמובן גם ללעוס היטב. בנוסף, מומלץ לשים לב לתכולת השומן בארוחה שכן שומן מעכב את פינוי המזון (והגזים) מהקיבה ויכול להחריף את הסימפטומים שאתה מתאר. מערכת העיכול יכולה להיות מושפעת ממגוון רחב של דברים שעשויים להראות תמימים או בלתי מזיקים ולשם כך יש לפנות (במקביל לבירור הרפואי) גם לדיאטנית גסטרו שתעבור אתך על תפריטך היומי ותבצע בו את השינויים הנחוצים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי