כאב בטן - בדיקת מאכלים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

03/07/2021 | 18:09 | מאת: וסנטי

שלום, אשמח לעזרה אני סובלת מכאבי בטן כבר הרבה זמן. עברתי את כל סוגי הבדיקות האפשריות והייתי אצל רופאים שונים בקשר לזה. הכל תקין (כולל צליאק וכו'). אני רוצה לבדוק אם אוכל מסויים שאני אוכלת, גורם לי לכאב הבטן. כמה ימים אני צריכה להפסיק לאכול מאכל מסויים, על מנת לדעת אם הוא הגורם לכאב הבטן? למשל אם ארצה להפסיק את כל דברי החלב? או ירק מסויים? או גלוטן? וכו'. תודה רבה

שלום רב, יש צורת עבודה מאוד מסודרת לבדיקת השפעת מאכלים על מערכת העיכול. למרות שהורדה של מוצרי חלב או גלוטן מהתפריט מאוד נפוצה בקרב מטופלים המעוניינים להבין את מקור הבעיה, זאת אינה הדרך המומלצת. לרוב במסגרת טיפול תזונתי נהוג להוריד את כל הגורמים החשודים (נשמע יותר קשוח ממה שזה באמת) ורק ממקום של הטבה להחזיר כל קבוצת מאכלים בנפרד ולבחון השפעתה. בצורה זו ניתן לדעת בוודאות אילו שינויים תזונתיים נחוצים ולהימנע מצמצום התפריט שלא לצורך. אני ממליצה לך לקרוא קצת על ההתייחסות התזונתית באתר שלי ולהיעזר בליווי של דיאטנית גסטרו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

06/07/2021 | 11:19 | מאת: וסנטי

תודה רבה לתשובתך. רופא משפחה הפנה אותי לדיאטנית בקופת חולים ולצערי היתה 'מאוד לא משתפת פעולה'... אשמח ממך להסבר מה זה 'דיאטנית גסטרו' ואיך מגיעים אליה? יש דרך קופת חולים? האם זה בעצם כמו דיאטנית רגילה ששלחו אותי? שוב תודה על הכל

ראשית, אני מצטערת לשמוע שהרגשת חוסר שיתוף פעולה. בחלק מקופות החולים קיימות דיאטניות גסטרו ובחלק לא, אך לעתים די בכך בכדי לקבל מענה. את יכולה לברר בקופת החולים בה את חברה. בגדול כל הדיאטניות עברו את אותה הכשרה בסיסית אך דיאטניות גסטרו לרוב צברו ניסיון יותר ספציפי לתחום הגסטרו בעבודה בבתי חולים או מכונים למיניהם. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי