תת ספיגה במעי רגיז וריבוי יציאות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

21/01/2021 | 16:31 | מאת: מירב

היי, אני סובלת ממעי רגיז וחושבת שהספיגה אצלי לא ככ טובה. יקח זמן עד שאוכל ללכת לקבל טיפול רפואי נורמלי כי אני בצבא. כרגע אני רואה שיש דברים לא ממש מעוכלים שיוצאים בצואה, והתחלתי לשתות שייק ירוק בבוקר ואני רואה שהוא ממש ניכר ביציאה (וגם במרקם הרך מאוד מאוד). האם זה אומר שהספיגה לא טובה? להמשיך לשתות אותו? יש משהו שאפשר לעשות בינתיים? תודה רבה

מירב שלום, בתור התחלה במידה ואת חוששת יש לפנות לבירור רפואי על אף היותך בצבא. אי אפשר להבין משאלתך מה מקור הבעיה או לאיזו מטרה את שותה את השייק הירוק. בכל מקרה הייתי מציעה לך לנסות לצמצם צריכת סיבים תזונתיים למשך מספר ימים ולראות אם יש הטבה. דגנים מלאים, פירות וירקות (כולל השייק) הם דוגמאות למאכלים עשירים בסיבים תזונתיים משם יש לצמצם. לאחר מכן ניתן להתייעץ גם עם דיאטנית גסטרו להמשך התייחסות תזונתית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי