כאבי בטן-תזונה למעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

18/05/2020 | 08:50 | מאת: מיכל

שלום רב בת 40 סובלת מכאבי בטן כבר יותר משלושה חודשים יש לי רעשים בבטן וגזים התכווצויות לאחר בדיקות הרופאה אמרה שזה כנראה מעי רגיז. התחלתי לפני שבועיים דיאטת פוד מאפ מנסה להיצמד לזה כמה שאני יכולה. אני בקושי אוכלת והכאבים ממשיכים. אחרי כמה זמן ידוע שהדיאטה הזאת מתחילה לעבוד? והאם יש עוד המלצות תזונה למעי רגיז? תודה רבה.

מיכל שלום, קיימות הרבה הנחיות תזונתיות למעי רגיש והן כמובן מותאמות אישית. גם במסגרת דיאטת הפודמאפ ניתנים דגשים בהתבסס על המקרה הפרטני של כל אחד ואחת. לא ציינת האם את מבצעת את הדיאטה עם ליווי מקצועי, שכן קיימות הרבה סתירות ובלבול בכל הנוגע לדיאטה וקיימת חשיבות לבצע אותה מצורה מבוקרת. כמו כן ציינת שאת בקושי אוכלת, האם הסיבה היא שאת סובלת מכאבים? האם אין לך תיאבון מוגבר? האם את לא מוצאת אפשרויות תזונה מרובות במסגרת הדיאטה? לפעמים אכילה מועטה יתר על המידה כשלעצמה עשויה לפגוע בתהליך הבירור התזונתי. לעניין הזמנים, השלב הראשון של דיאטת הפודמאפ אמור להמשך 2-6 שבועות ולאחר מכן יש להחזיר קבוצות מאכלים בצורה מבוקרת. במידה ואינך מלווה ע"י דיאטנית גסטרו אני ממליצה לך לעשות כן. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי