שיעול וליחה אחרי ארוחות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

29/10/2019 | 15:41 | מאת: שלומי

שלום, כבר שנה לאחר אכילת ארוחות (בעיקר ארוחות גדולות ומאכלים עם הרבה שמן) מתחיל להיות לי שיעול וליחה אחר כך וזה מציק, זה נמשך ואז עובר אבל זה קורה אחרי כל ארוחה, מה יכול לגרום לזה?

שלומי שלום, ארוחות גדולות ושומניות, במיוחד אם הן נאכלות לאחר פער יחסית גדול מארוחה קודמת, מאוד מכבידים על מערכת העיכול. מאכלים שומניים מעכבים את ריקון הקיבה ועל כן תכולת הקיבה הכוללת את המזון והפרשות מערכת העיכול נשארים בקיבה פרק זמן ממושך יותר. נוסף על כך שומן מרפה את הסוגר שמחבר בין הושט לקיבה ועל כן מאפשר עליית תוכן הקיבה חזרה לושט ביתר קלות. אני ממליצה לך לפנות לרופא גסטרו לבירור נוסף ולהתייעץ עם דיאטנית גסטרו לביצוע התאמות תזונתיות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי