כאבי בטן ושילשולים במעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

13/05/2019 | 10:23 | מאת: שירה

בוקר טוב, אני בת 29 נשואה + 2 , בשנים האחרונות סובלת ממעי רגיז , כל בדיקות הגסטרו תקינות , צילאק תקין. סובלת משילשולים וכאבי בטן וכך אני יורדת במשקל. עשיתי ניסיון של טיפול בהופאופתיה, דיקור סיני וצמחי מרפא רך זה לא עזר (עדיין בדיקור סיני), הייתי הולכת לדיאטנית אבל זה עזר כי אומנם אני אוכל הכל (חוץ ממוצרי חלב ופרוקטוז) אבל משלשלת, ניסיתי מס' סוגי דיאטות אך עדיין זה לא עזר. מה דעתך? מה שמפריע לי זה בעיקר הירידה במשקל אני תמיד חלשה ועייפה ומתכננת הריון (לאחר מס' הפלות). מטופלת בסטופיט. אני יודעת שזה לא לפורום אבל אשמח לקבל חוות דעת מהזווית שלך

שירה שלום, בהנחה שביצעת את כל בדיקות הגסטרו וכולן תקינות, יש לדעתי מקום לבחון (אולי בשנית) הן את הפן התזונתי והן את הפן הנפשי/ רגשי. בפן התזונתי הייתי מנסה ללכת לדיאטנית המתעסקת בתחום ולבחון מחדש גם את סוג המאכלים שאת אוכלת וגם את התנהגות האכילה שלך כמו פערים בין ארוחות, התעסקות תוך כדי אכילה וכדומה. בפן הנפשי/ רגשי, ובתור מטפלת ביופידבק, אני יכולה לומר לך שפעמים רבות טיפול מסוג זה יעיל מאוד בכל הקשור לתסמינים של מערכת העיכול. הימצאות בסטרס מפריעה לפעילות התקינה של מערכת העיכול. בכלליות אנחנו חיים בסביבה עתירת מתחים ולחצים ואני בטוחה בעצם הירידה במשקל וההפלות שעברת לא תורמים לכך. את מוזמנת לקרוא באתר שלי קצת יותר בהרחבה על טיפולים אלה. מאחלת לך בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי