יעילות של דיאטת פודמאפ

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

09/11/2018 | 08:43 | מאת: לירון

אורלי שלום האם מנסיונך דיאטת פודמאפ עוזרת לתסמונת המעי הרגיז עם דומיננטיות של עצירות? לפי חקרים שמצאתי היא עוזרת אבל לא מצאתי עדויות של מטופלים. אשמח לתובנות שלך.

לירון שלום, אני עובדת רבות עם דיאטת הפודמאפ ואין ספק שיש לה תוצאות טובות. יחד עם זאת חשוב לי להדגיש מספר דברים: 1) מדובר בדיאטה קשה לביצוע עם הרבה מידע סותר באינטרנט ולכן חשוב לבצע אותה רק בליווי של איש/ת מקצוע. 2) הדיאטה הזאת לא עובדת עבור כולם. לעתים לוקח מספר שבועות עד שרואים תוצאות, לעתים רואים תוצאות מידיות אבל הן חולפות למרות המשך הקפדה ולעתים היא לא עוזרת כלל. 3) במקרים רבים דיאטות יותר קונבנציונליות למעי רגיז מספיקות על מנת לראות הטבה. 4) לעתים יש צורך בהתאמות תזונתיות נוספות מעבר לאלה הקיימות בדיאטת הפודמאפ. מקווה שהתשובה שלי עזרה לך לעשות מעט סדר בעניין. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי