האם יש בתרופות/תוספים תזונתיים FODMAPs?

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

08/04/2018 | 13:52 | מאת: אלי

שלום רב, אודה לך אם תוכלי להנחות אותי לגבי רכיבים שכיחים בתרופות או כמוסות שרצוי להימנע מהם במהלך דיאטת FODMAP. תודה רבה לך ושבוע טוב, אלי.

אלי שלום, אינני מכירה את מצבך הרפואי ואני לא חושבת שזה נכון להפסיק טיפול תרופתי בעקבות יישומה של דיאטת ה FODMAPs. כמו כן מרכיבים רבים שאסורים בדיאטה יכולים להיות נסבלים בכמויות מאוד קטנות כפי שעשויים להימצא בחלק מהתרופות. מכיוון שדיאטת ה FODMAPs אינה דיאטה שמומלצת לבצע ללא ליווי של איש מקצוע, אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית גסטרו בנוגע ליישום הדיאטה על הצד הטוב ביותר כולל גיוון התפריט ומניעת חסרים תזונתיים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי