בדיקת דם לאיתור רגישות למזונות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

30/07/2017 | 13:14 | מאת: דניאל

לאחרונה נתקלתי בפרסומות לבדיקה המתימרת לאתר על בסיס דגימת דם יחידה עשרות רבות של מזונות שהאדם המסויים רגיש אליהם. האם יש לך התייחסות לכך? האם יש לכך ביסוס מדעי?

דניאל שלום, נכון להיום אין הכרה בבדיקות אלה כמשהו מבוסס מדעית. במידה ומקור הרגישות היא במערכת העיכול קיימות מגוון בדיקות אותן ניתן לבצע באמצעות גסטרואנטרולוג. כמו כן פעמים רבות ניתן לזהות רגישויות ע"י דיאטות אלימינציה והחזרה מבוקרת של מזונות לתפריט. תהליך זה ניתן לבצע באמצעות דיאטנית גסטרו. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי