דחוף , דחוף דחוף !...

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

01/05/2017 | 11:42 | מאת: לינוי

שלום תודה לך על התשובה המהירה ,אז אתמול אכלתי לחם עם חומוס וקצת כריות דגנים פלוס בלילה מאוחר אכלתי חיטה ממש רכה עם דלעת קציצה וסגרים מטוגנים , אכלתי גם מלא קרקרים (חשבתי שאין בזה פרוקטוז אבל עעכשיו ראיתי שזה מכיל סירופ גלקוזה ) קמתי בבטקר עם כאבי בטן ממש חזקים ומרגישה שכניראה יש גם שילשולים יש לציין שבשבת אכלתי מלא עוגות ושתתי מיץ ולא היה לי רק עכשיו זה התחיל

לינוי שלום, עניתי לך בהרחבה בשאלתך הקודמת. כפי שציינתי גם בקרב אנשים הרגישים ללקטוז ופרוקטוז קיימת שונות במידת הרגישות. כמו כן מאכלים שונים מכילים כמויות שונות של לקטוז ופרוקטוז ועל כן עשויים לגרום לתגובה שונה. יתרה מכך, קיימים רכיבים תזונתיים נוספים או אפילו התנהגות אכילה אשר משפיעים על תסמינים של מעי רגיז שלא בהכרח קשורים לרגישות ללקטוז או פרוקטוז. אין זה המקום ואין זה נכון להתייחס במסגרת זו להשפעת כל מאכל על אופי היציאות או התסמינים מהם את סובלת. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו להתייחסות פרטנית מעמיקה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי