האם אפשר לשאול בפורום

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

22/04/2017 | 23:38 | מאת: אביטל

שאלות טכניות על עיכול האוכל וההורמונים שבאים איתו? דוגמא שומן וחלבון גורמים להפרשות הורמוני הCCK והPYY כאשר הם מגיעים לתרסריון. מכאן שהאם השובע הראשוני -זה שגורם לי להוריד את המזלג ולא לאכול יותר נקבע מכמות האוכל שיש בקיבה? אין הורמון שובע שמופרש כאשר שומן נכנס לקיבה ויש חומצות שמפרקות את החלבון אבל זה עדיין לא הורמון שובע. כן קראתי שפחמימות דווקא יוצאות מהר יותר מהקיבה ובכך מעלות את האינסולין שעוזר לתחושת השובע. אז השובע הראשוני שגורם לי להפסיק לאכול בארוחה עצמה נקבע ממה? הרי רק אחרי בערך 20 דקות מזמן האכילה, הורמוני השובע מגיעים למוח יותר ויותר ומרגישים שובע רב יותר אפילו.....אבל זה רק אחרי בערך 20 דקות ואפשר לחוש שובע כבר אחרי עשר או רבע שעה באכילה נורמלית.... תודה

אביטל שלום, מטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי לסובלים ממעי רגיז. את מוזמנת להפנות את שאלתך לפורום תזונה כללי. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי