שיעול וכחכוח אחרי כל אכילת מזון

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

04/03/2017 | 08:46 | מאת: שלומי

שלום אני בן 50, מטופל בנקסיום על בסיס קבוע מזה שנים. מזה חודשיים החל כחכוח ושיעול טורדני לאחר כל ארוחה, כל פרט מזון שאני מכניס לפה, בנוסף תחושת שריפה בגרון (לא צרבת) וכן תחושה שהמזון תקוע בגון שעות ארוכות. הגדלתי את מינון הנקסיום ל 40 כפול 2 ביום וכלום לא עוזר. יש כוון?

שלומי שלום, יכולים להיות מספר הסברים לתופעה שאתה מתאר. אתה יכול לנסות למצוץ קוביית קרח לפני הארוחות על מנת לנסות ולהקל על המצב. בנוסף הייתי נמנעת ממזונות מתובלים במיוחד ומאוכל יבש או פריך כמו בייגלה, קרקרים וכדומה. מעבר לכך הייתי ממליצה לך לצד הבירור הרפואי לפנות לדיאטנית גסטרו להסתכלות מעמיקה יותר על הרגלי האכילה שלך וקבלת התייחסות בהתאם. בהצלחה! אורלי מנירב, דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי